Bæredygtighed og ansvarlig forretningsdrift


Kemi & Life Science arbejder for at være ”en del af løsningen” på de udfordringer, vores medlemmer, kunder og samfund står over for nu og i fremtiden. Kemi & Life Science ønsker at styrke CSR-indsatsen i branchen ved at klæde vores medlemmer på til at kunne drive ansvarlig forretning og fremme dialog med branchens kunder og interessenter.

Målet med Kemi & Life Sciences CSR-strategi er at:

  • klæde Kemi & Life Science-medlemmer på til at komme på forkant med kunders og interessenters forventninger
  • træne medlemmer til at håndtere kemi på en mere bæredygtig måde, som kunder og interessenter forventer af en ansvarlig forretning
  • styrke medlemmers mulighed for at skabe dialog og samarbejde med kunder og interessenter omkring mere bæredygtige løsninger
  • profilere Kemi & Life Science som et ansvarligt branchefællesskab, der ønsker at bidrage til udviklingen af et mere bæredygtigt samfund.


Kemi & Life Sciences tilgang til CSR og ansvarlighed bygger på et internationalt grundlag: FN Global Compact. FN Global Compact er den mest brugte internationale ramme for virksomheders arbejde med samfundsansvar. Kemi & Life Sciences arbejde med ansvarlighed tager derfor sit afsæt i FN Global Compacts principper for at have de internationale retningslinjer på plads. Derudover retter vi os efter den europæiske branches internationale varemærke, Responsible Care. Responsible Care er et vigtigt grundlag for arbejdet med ansvarlighed i branchen og har fokus på de mere branchespecifikke udfordringer.

Som medlem af Kemi & Life Science har du mulighed for at deltage i en række CSR-aktiviteter samt adgang til CSR-værktøjer alt efter dit behov. Du har også mulighed for at tilslutte dig branchens frivillige CSR Charter, som udtrykker, hvordan branchen og de tilsluttede virksomheder arbejder for ansvarlighed og løbende forbedringer inden for en række CSR-parametre.

Du er velkommen til at kontakte sekretariatet, hvis du har spørgsmål til foreningens arbejde med CSR og ansvarlig forretningsdrift. Du kan også læse mere om CSR og bæredygtig forretningsdrift på Dansk Erhvervs hjemmeside.